OM STALDKNÆGTEN

Restaurant Staldknægten er en stor åben restaurant med hyggelig stemning placeret i midten af Dyrehavsbakken ved den gamle rutsjebane.

Vores lokaler er ideelle til både store og små selskaber, og vi laver gerne specialarrangementer efter jeres ønsker. Ydermere har vi et bredt udvalg af kolde og varme retter på vores menukort.

Dagen lang kan du få serveret dagens kage, kaffe, cocktails og friske fadøl. Vi byder børnefamilier velkommen med gratis buffet til børn under 3 år og halv pris for børn under 12 år.


Vi glæder os til at tage imod jer på Restaurant Staldknægten. Den hyggeligste restaurant på BakkenKONTAKT OS

Har du spørgsmål til vores menuer, selskaber, ris eller ros

er du mere end velkommen til at kontakte os.

Det er muligt at kontakte Staldknægten på følgende måder:

Tlf: +45 39641906

E-mail: kontakt@staldknægten.dk

OM BAKKEN

Dyrehavsbakken opstod i 1583 som markedsplads ved den kongelige dyrehave. Sammen med Kirsten Piils kilde gjorde det området til et yndet udflugtsmål for københavnere igennem århundreder.

Om sommeren slog gøglere deres telte op på markedspladsen og underholdt med deres løjer. I 1800 bragte den engelske artistfamilie Price Pjerrotfiguren med sig. Han er blevet stedets varemærke, og ingen kan i dag forestille sig Bakken uden.

Skuespillerinden Johanne Luise Pätges (senere fru Heiberg) debuterede på Bakken. I den danske litteratur findes levende billeder af det tidlige 1800-tals Dyrehavsbakke i Oehlenschlägers Sanct Hansaften-Spil (1802) og i Heibergs Recensenten og Dyret (1826) – og den ‘kildemarkedsplads’, der nævnes i forspillet til Christian Winthers ‘Hjortens Flugt’ (1855) er – omend uhistorisk i versromanens ‘tid’ – en beskrivelse netop af det farverige liv på Dyrehavsbakken.

I begyndelsen af 1900-tallet forsvandt teltene til fordel for faste træskure og større etablissementer. Men foreningen for dem, der driver forretning på Dyrehavsbakken, og som blev stiftet i 1885, hedder stadig “Teltholderforeningen”, til trods for at Cirkusrevyen i dag er de eneste, der faktisk har et telt.

I 2018 åbner Dyrehavsbakken op for første gang nogensinde i efterårsferien og i juleperioden.