• Staldknægten

    Placeret lige ved siden af den gamle rutschebane

OM STALDKNÆGTEN


Restaurant Staldknægten er en stor og hyggelig restaurant placeret i midten af Dyrehavsbakken. Du finder os lige ved siden af den gamle rutsjebane, hvor vi serverer klassiske danske retter til overkommelige priser tilsat ekstra god service.

Hos Staldknægten laver vi god, gammeldags dansk mad og kan blandt andet byde på Bakkens største schnitzel og vores populære kæmpetartelet. Derudover har vi altid masser af lækre retter, salater, snacks og desserter i vores store buffet, hvor du med garanti kan finde noget, der behager din og dit selskabs smag – voksne som børn.

Dejlige udeområder

Har du lyst til at nyde din øl, din kaffe eller din kæmpetartelet udenfor, så har Staldknægten dejlige udeområder med rig mulighed for det. Med en stor åben terrasse og overdækkede borde hele vejen rundt om restauranten, kan du finde pladser i både skyggen og i solen.

Derudover står vi altid parat til at rykke rundt på bordopstillingen, hvis nu den ikke passer til selskabets størrelse. Det gælder både inde og ude. 

Hold din fest på Staldknægten

Vores fine, lyse lokaler er ideelle til både store og små selskaber. Vi elsker at dække op til fest, og vil hjertens gerne sørge for de perfekte rammer, så du og dine gæster får en skøn og glædelig dag og aften. Og hvor bedre at holde sin fest end på Bakken?

Vi afholder både specialarrangementer og traditionelle fester – alt sammen efter dine behov. Vi vil gå langt for at imødekomme dine ønsker, og har du ikke rigtigt gjort dig nogle forestillinger, så skal vi nok komme med en masse ideer og anbefalinger.  KONTAKT OS

Har du spørgsmål, eller ønsker du hjælp til at planlægge din næste fest, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Det er muligt at kontakte Staldknægten på følgende måder:

Tlf: +45 39641906

E-mail: kontakt@staldknægten.dk

Vi glæder os til at tage imod jer på Restaurant Staldknægten. 

Den hyggeligste restaurant på Bakken!

OM BAKKEN


Dyrehavsbakken opstod i 1583 som markedsplads ved den kongelige dyrehave. Sammen med Kirsten Piils kilde gjorde det området til et yndet udflugtsmål for københavnere igennem århundreder.

Om sommeren slog gøglere deres telte op på markedspladsen og underholdt med deres løjer. I 1800 bragte den engelske artistfamilie Price Pjerrotfiguren med sig. Han er blevet stedets varemærke, og ingen kan i dag forestille sig Bakken uden.

Skuespillerinden Johanne Luise Pätges (senere fru Heiberg) debuterede på Bakken. I den danske litteratur findes levende billeder af det tidlige 1800-tals Dyrehavsbakke i Oehlenschlägers Sanct Hansaften-Spil (1802) og i Heibergs Recensenten og Dyret (1826) – og den ‘kildemarkedsplads’, der nævnes i forspillet til Christian Winthers ‘Hjortens Flugt’ (1855) er – omend uhistorisk i versromanens ‘tid’ – en beskrivelse netop af det farverige liv på Dyrehavsbakken.

I begyndelsen af 1900-tallet forsvandt teltene til fordel for faste træskure og større etablissementer. Men foreningen for dem, der driver forretning på Dyrehavsbakken, og som blev stiftet i 1885, hedder stadig “Teltholderforeningen”, til trods for at Cirkusrevyen i dag er de eneste, der faktisk har et telt.

 

En tilfældig tur på Bakken blev en ekstra god oplevelse. Maden var supergod af en buffet at være og personalet fra smilende, positive og imødekommende.

Vi valgte stedet tilfældigt, børnene var sultne. Vi blev venligt modtaget, og fik hurtigt anvist et bord samt drikkevarer. Maden var gennemsnitlig (dog sublime flødekartofler), og vi blev mætte. Prisen er der ikke noget at sige til.

Restaurant staldknægten er et rigtig fint sted med god beliggenhed i forhold til forlystelserne. Personalet er rigtig venlige og kan komme med friske bemærkninger. God buffet med lækkert udvalg – dog ikke så mange forskellige retter. Kan anbefales.